MENIU

Poliția braziliană a făcut o arestare de marcă! Rocco Morabito, lider al unei organizații mafiote, capturat într-un oraș din nord-estul țării

Rocco Morabito, sursa foto: twitter Matteo Salvini

Unul dintre liderii organizaţiei mafiote italiene 'Ndrangheta, Rocco Morabito, care a evadat în 2019 dintr-un penitenciar din Uruguay, a fost arestat luni în Brazilia, a anunţat ministrul brazilian al justiţiei şi al securităţii publice, Anderson Torres.

Arestarea lui Morabito, unul dintre cei mai căutaţi zece infractori din lume, s-a produs în oraşul Joao Pessoa, din nord-estul Braziliei, în timpul unei operaţiuni comune a poliţiei federale braziliene şi Interpol, scriu jurnaliștii de la Agerpres.

Agenţia de presă italiană ANSA a relatat că în arestare au fost implicate, de asemenea, autorităţile italiene şi cele americane. În iunie 2019, Rocco Morabito (54 de ani) a evadat din închisoarea INR situată în Montevideo unde era în aşteptarea extrădării în Italia alături de alţi trei deţinuţi.



El făcea obiectul unei notificări speciale de către Interpol pentru apartenenţă, între 1988 şi 1994, l o organizaţie infracţională specializată în traficul internaţional de droguri. Printre alte delicte, Morabito este acuzat de asigurarea transportului de droguri în Italia, vânzarea acestora la Milano, iar ulterior de importarea din Brazilia a 592 kilograme de cocaină în anul 1992 şi a 630 kilograme de cocaină în 1993.

Mai multe articole despre:
mafiot brazilia