MENIU

Polițist din Ilfov, trimis în judecată de DNA pentru trafic de influență

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA)  au dispus luarea măsurii controlului judiciar față de Daniel Budur, ofițer de poliție judiciară în cadrul IPJ Ilfov – Serviciul de Investigare a Fraudelor, și Eugen Holban, cei doi fiind acuzați de săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

Potrivit ordonanțelor întocmite de procurori, în perioada aprilie - mai 2013, Daniel Budur, împreună cu Eugen Holban, a pretins și ulterior a primit suma de 40.000 de euro, de la un om de afaceri (martor în cauză).

Pentru această sumă de bani, cei doi inculpați i-au creat omului de afaceri impresia că Daniel Budur ar avea influență asupra procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, care supraveghea urmărirea penală în dosarul în care era cercetat omul de afaceri și că îl va determina pe procuror să soluționeze respectivul dosar penal într-un mod favorabil.

În cursul lunii noiembrie 2013, dosarul penal în care era implicat omul de afaceri respectiv a fost înaintat Tribunalului Ilfov, în cauză fiind întocmit rechizitoriu de către parchet, iar în luna iulie 2016 acesta a fost condamnat de către Tribunalul Ilfov la pedeapsa de șase ani și patru luni închisoare.

Ulterior, în luna iulie 2016, omul de afaceri l-a contactat pe Daniel Budur cu care s-a întâlnit la o sală de sport. Cu ocazia întâlnirii, Daniel Budur i-a spus martorului că nu-și explică ce s-a întâmplat și că îi va returna o parte din suma de 40.000 de euro primită în luna mai a anului 2013 pentru rezolvarea favorabilă a dosarului penal în care acesta era cercetat.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Departamentului de Informații și Protecție Internă.

 

Mai multe articole despre:
DNA mită poliţist trafic de influenţă