MENIU

Poliția Română: Șoferițele sunt mai atente la volan decât bărbații

Femeile la volan

Conducătoarele auto ar fi mai atente la volan decât bărbații, potrivit statisticilor publicate de Poliția Română.

Doar 11,5% dintre accidentele rutiere grave, din anul 2016, s-au produs din vina conducătoarelor auto, informează Poliția Rutieră, care titrează că șoferițele din România sunt mai atente la volan decât bărbații.

Cele mai multe accidente produse în localități de femei au avut printre cauze: neacordarea priorității de trecere a pietonilor (15,58%), neacordarea priorității de trecere vehiculelor (13%) şi viteza neadaptată (11,9%).

În afara localităților, conducătoarele auto s-au făcut vinovate de producerea accidentelor din cauza vitezei neregulamentare (în 12,4% de cazuri), din cauză că au avut alte preocupări la volan (3%) sau pentru că au circulat pe sensul opus (2,3%).

Nu toată lumea este de acord cu interpretarea datelor statistice: "În primul rând, numeric sunt si putine femei care au permis de conducere in comparatie cu barbatii", spune un comentariu la postarea de facebook a Poliției. "Atat de atente ca raportat la nr lor de 20% dintre soferi.....sunt campioane la nerespectarea legilor de circulatie", scrie un alt comentator.

Mai multe articole despre:
soferi şoferiţe