MENIU

Polițiștii români, misiune de patrulare în Paris pentru descurajarea infracțiunilor stradale

<p>IGPR</p>

Polițiștii români vor participa, începând cu 6 decembrie, la cea de-a 11-a misiune de patrulare, în Paris, Franța, alături de cei francezi, pentru descurajarea activităților infracționale în zonele cu mulți turiști.

“În perioada 6 decembrie 2016 - 31 ianuarie 2017, 11 poliţişti români vor participa la o misiune de patrulare în Paris, Franța”, se arată într-un comunicat remis de IGPR.

Aceasta este cea de-a 11-a misiune de acest gen desfășurată de polițiștii români în Franța, iar scopul acesteia este acordarea de sprijin şi asistenţă directă autorităţilor de resort franceze în asigurarea securităţii zonelor cu afluenţă turistică sezonieră, unde se pot săvârşi fapte antisociale .                                     

Polițiștii români vor participa, alături de polițiștii francezi, la activităţi de patrulare şi misiuni de siguranţă publică, pentru prevenirea faptelor de infracţionalitate stradală, vor sprijini verificările efectuate de poliţiștii francezi în stabilirea identităţii persoanelor de cetăţenie română care sunt victime sau autori ale unor fapte penale.

IGPR mai informează că poliţiştii care participă la misiune au experienţă în structurile operative ale Poliţiei Române şi au parcurs un proces de selecţie care a constat în verificarea cunoştinţelor teoretice legislative și a nivelului de cunoaştere a limbii ţării în care vor desfăşura misiunea.

Mai multe articole despre:
Paris IGPR Poliţia Română patrulare