MENIU

Polițiști de frontieră, bătuți și stropiți cu benzină de suspecți de contrabandă cu țigări

O patrulă mobilă din cadrul Sectorului P.F. Poienile de Sub Munte, aflată în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a observat, miercuri, un autoturism de teren care a evitat echipajul polițiștilor de frontieră, șoferul întorcând brusc și deplasându-se în mare viteză spre localitatea Repedea, județul Maramureș. După ce au fost opriți, aceștia au început să-i bată pe polițiștii de frontieră și să-i stropească cu benzină.

Autoturismul în cauză a fost ajuns din urmă și blocat de autospeciala Poliției de Frontieră, moment în care un polițist de frontieră s-a deplasat la mașină, în vederea legitimării persoanelor. În acel moment, a fost lovit de conducătorul auto, timp în care celelalte persoane aflate în autoturism au coborât și i-au aplicat mai multe lovituri. Deși colegul de echipaj a intervenit imediat, și acesta a fost lovit de celelalte persoane.

Unul dintre agresori a aruncat pe polițistul de frontieră și pe autospecială un lichid cu miros de benzină, ameninţând că îi va incendia, iar conducătorul autoturismului suspect l-a amenințat pe polițistul căzut cu un topor.

Conform ziuaconstanta.ro, lucrătorii Poliției de Frontieră au solicitat sprijinul unei echipe de intervenție iar cei doi polițiști agresați s-au deplasat pentru acordarea de îngrijiri medicale.

În urma investigațiilor medicale, unul dintre polițiști a fost transportat la Spitalul Orășenesc Vișeu de Sus pentru îngrijiri de specialitate deoarece acesta prezintă un traumatism cranio-cerebral, contuzii la nivelul feței, traumatisme ale membrelor, precum și o arsură chimică facială și intoxicație cu vapori de benzină.

La fața locului au intervenit o echipă operativă din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră împreună cu un echipaj de poliție din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Leordina. Astfel, în zonă s-au adunat aproximativ 30 de persoane, majoritatea cunoscute cu preocupări în sfera criminalității transfrontaliere, care au devenit recalcitrante, iar una dintre ele a spart oglinda autospecialei Poliției de Frontieră, folosind un obiect contondent. Prin urmare, polițiștii de frontieră au procedat la reținerea a doi bărbați care au luat parte la agresarea colegilor. 

Cele două persoane care i-au agresat pe polițiștii de frontieră au fost reținute și urmează a fi prezentate procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus. De asemenea, în cauză se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj, iar finalizarea acestora se vor lua toate măsurile legale ce se impun.