MENIU

PNL cere audierea șefului ASF în Parlament după creșterea uriașă a polițelor RCA - Când se lansează compania de asigurări CEC

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a anunțat că șeful Autorității de Supraveghere Financiară, Nicu Marcu, va fi chemat în Parlament pentru a da explicații despre creșterea foarte mare a prețurilor polițelor RCA. În același timp, acesta a dat mai multe detalii și despre compania de stat de asigurări ce va fi creată pe lângă CEC Bank.

În PNL sunt mai multe voci care au cerut  demiterea șefului ASF, Nicu Marcu. Întrebat despre demiterea acestuia, purtătorul de cuvânt, Ionuț Stroe a anunțat, luni, după ședința Biroului Executiv al PNL, că o decizie va fi luată după audierea în Parlament.

„Nu putem ieși cu astfel de solicitări. Până să ajungem acolo, e cale lungă”, a declarat, luni, Ionuț Stroe.

„Vom solicita audierea președintelui ASF într-o ședință comună a Comisiilor de Buget și prezentarea anumitor justificări pentru prețurile RCA și soluțiile pe termen lung. Trebuie să ne asigurăm că în momentul de față ASF studiază și bineînțeles vine cu soluții pentru reducerea prețului polițelor”, a mai spus Ionuț Stroe.

Întrebat și despre asigurarea CEC, Ionuț Stroe a confirmat că „există la nivelul guvernului un studiu pentru înființarea unei companii de stat pe lângă CEC, nu vă pot da amanunte. In momentul în care se finalizeaza evaluarea ei, vor da ei. A fost una din masurile pe care guvernul le gandeste ca solutie la RCA. Nu numai guvernul, ci si ASF trebuia să vină cu soluții, trebuia să fie vigilent si sa previna falimentul City Insurance”.

Despre compania de asigurare creată pe lângă CEC s-a discutat deja la nivel guvernamental după falimentul City Insurance. Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a anunțat încă de la preluarea mandatului că o soluție în acest sens „va fi prezentată când va fi gata”.

Proiectul elaborat de ASF împreună cu CEC Bank, pentru prima companie de asigurare cu capital de stat, se află în prezent la Ministerul Finanțelor.