MENIU

Plumb: Mesajul ministrului austriac referitor la alocaţiile copiilor români, incorect juridic

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, afirmă că mesajul ministrului austriac de Externe cu privire la alocaţiile acordate copiilor români este incorect juridic şi inacceptabil din punct de vedere politic, precizând că Guvernul României nu va accepta vreo formă de discriminare a cetăţenilor români.

"Am luat act cu surprindere şi dezamăgire de mesajul exprimat de către ministrul de Externe austriac, cu privire la alocaţiile acordate copiilor români. Măsurile despre care vorbeşte ministrul Sebastian Kurz, şi care sper să fie doar un gând nefericit, sunt contrare principiilor fundamentale ale UE - principiul antidiscriminare şi a celui privind libera circulaţie a persoanelor", a spus ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, citat într-un comunicat de presă.

Rovana Plumb consideră că, şi din punct de vedere politic, mesajul lui Sebastian Kurz este total inacceptabil şi incompatibil cu funcţia deţinută, aceea de ministru al unui guvern care se supune legislaţiei şi principiilor europene.

"Totodată, consider acest mesaj ca fiind inacceptabil din punct de vedere al relaţiilor bilateriale dintre România şi Austria. Asigur cu toată responsabilitatea că Guvernul României veghează la respectarea drepturilor cetăţenilor români ca şi cetăţeni europeni şi nu va accepta vreo formă de discriminare a acestora", a mai spus ministrul Rovana Plumb.

Sursa: mediafax.ro

Mai multe articole despre:
Rovana Plumb alocaţii