MENIU

Ploile torențiale au făcut prăpăd: Case inundate, drumuri blocate și culturi distruse. FOTO+VIDEO

Codul portocaliu și galben de furtuni și ploi torențiale au făcut ravagii în multe județe din țară: Case inundate, drumuri blocate și culturi distruse. FOTO+VIDEO

În București, străzile și stațiile de metrou au fost inundate. De asemenea, au fost probleme în Tulcea, Ialomita, Botoșani, Vaslui și multe alte județe.

Drumul European E85, inundat la ieșire din Focșani spre Râmnicu Sărat

Focșănenii care au ieșit, în urmă cu puțin timp din Focșani, spre București, au fost surprinși de un șuvoi de apă care a apărut, ca din senin, pe drumul E85 la ieșire spre Râmnicu Sărat. Șoferii ne-au povestit că apa a venit din câmp, după o ploaie scurtă, de mai puțin de 20 de minute, scrie realitateadevrancea.net.

Ploile au inundat mai multe gospodării și au blocat un drum din județul Satu Mare

În urma precipitațiilor abundente, înregistrate în această seară în zona localității Rătești, 11 curți au fost inundate, apa intrând parțial într-o locuință, iar Drumul European 81 a fost parțial inundat, scrie realitateadesatumare.net.

Pentru evacuarea apei, la fața locului acționează două echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare și voluntari din cadrul SVSU Beltiug cu patru motopompe.

Din fericire, nu s-au impus măsuri de evacuare a populației sau a animalelor.

Brăila: Mai multe gospodării din satul Lanurile inundate în urma ploii

Vineri după amiaza județul Brăila a fost afectat de un cod portocaliu de ploi și vijelii. Mai multe gospodării din satul Lanurile, comuna Viziru, au fost inundate, conform realitateadebraila.net.

La această oră sunt 30 de curți inundate, iar în 10 dintre acestea apa a intrat și în casele oamenilor. Pompierii de la ISU Dunărea Brăila intervin cu 3 motopompe, care s-au alăturat celei de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Viziru.

La ora 20.30 în sprijin au mai fost trimise alte două motopompe, iar la fața locului se deplasează prefectul județului, Adrian Paladi și inspectorul șef al ISU Dunărea Brăila, col. Ion Cristian.

Gospodăriile afectate sunt la intrarea în satul Lanurile dinspre satul Viziru.

Rupere de nori în județul Tulcea

Vineri după-amiază s-au rupt norii deasupra teritoriilor Niculiţel – Isaccea, iar cele mai multe culturi agricole, vii, sole de legume şi pomi au fost compromise aproape total, scrie realitateadetulcea.net

Dacă la Isaccea a turnat cu găleata, cantităţile de apă căzute atingând cote alarmante, de aproape 80 de litri pe metru partat, niculitenii, loviţi şi ei de natură, pe lângă ploaia de 50-70 de l/mp, s-au confruntat şi cu o grindină deasă şi destul de mare.

„Am vorbit cu bătrânii din sat şi mi-au spus că nu au văzut în viaţa lor grindina aşa de mare şi de multă” – ne-a declarat telefonic primarul comunei Niculiţel, Florin Paascale.

Cam tot ce înseamnă cultură a fost culcat la pământ şi destule drumuri au fost compromise. Încă evaluam starea drumurilor şi pagubele, iar utilajul lucrează de câteva ore şi cred că va mai lucra cel puţin doua- trei zile. Situaţia este sub control, dar la această oră nu pot face încă o evaluare a pagubelor produse de grindină” a mai spus primarul din Niculiţel.

Pompierii militari au fost solicitaţi să intervină şi la Măcin, pentru a scoate apa din patru gospodării.

La aecastă oră în judeţ nu mai sunt probleme deosebite din cauza precipitaţiilor, dar meteorologii nu exclud o revenire a lor în cursul nopţii şi a zilei de mâine.

Probleme și în Botoșani

Rupere de nori, vineri după amiază, și în zona orașului Săveni, județul Botoșani. În câteva minute, s-au înregistrat cinci apeluri la 112 de la localnicii din Bozieni.

Mai multe curți au fost inundate iar pe unele drumuri nu se mai putea circula. Potrivit reprezentanților ISU Botoșani, s-a intervenit cu 20 de pompieri, o barcă, o motopompă și două autospeciale.

O gospodărie a fost inundată și în satul Teioasa. Pompierii din Darabani intervin pentru evacuarea apei

Vaslui: Trafic blocat pe DE 581 iar porțiuni din DN 2F sunt inundate

Drumul European 581 este blocat în zona localității Satu Nou, comuna Crețești, județul Vaslui. În urma precipitațiilor abundente, mai multe porțiuni de drum sunt afectate de aluviuni, scrie realitateadevaslui.net

Din cauza blocajelor, pe ambele sensuri s-au făcut cozi de mașini.

La această oră, în ambele puncte afectate, aflate la aproximativ trei kilometri distanţă unul de celălalt, intervin echipele de la Drumuri Naţionale, circulaţia în zonă urmând a fi reluată în scurt timp.

De asemenea, pe DN 2F, pe raza suburbiei Rediu, porțiuni din drum sunt inundate, iar trei curți de la locuințele sociale au fost acoperite de ape.

Judeţul Vaslui se află sub atenţionare cod portocaliu de vreme severă imediată vineri după amiază, înregistrându-se precipitaţii abundente, grindină, descărcări electrice şi intensificări ale vântului.

Ploaie cu grindină la Bârlad

O ploaie cu grindină și cantități însemnate de apă au căzut asupra localității Bârlad după ce hidrologii au emis, vineri, o avertizare cod portocaliu de inundaţii pentru judeţele Vaslui, Bacău, Vrancea şi Galaţi. Avertizarea este valabilă până la ora 22.00.

O ploaie care nu a durat mai mult de jumătate de oră s-a abătut asupra orașului Bârlad, în jurul orei 13:30, și mai multe străzi au fost inundate după ce sistemul de canalizare a fost suprasolicitat, existând situații în care gurile de canal au devenit adevărate „fântâni arteziene”.

În unele zone s-au semnalat căderi de grindină de dimensiunea oului de porumbel.

Mai multe articole despre:
inundaţii furtuna ploi torenţiale