MENIU

Plic SUSPECT la Ambasada Rusiei! Echipele SRI au intervenit de urgență: conținutul nu are material pirotehnic

A fost alertă la Ambasada Rusiei de la București. Echipele Serviciului Român de Informații (SRI) au fost sesizate de către angajați cu privire la un plic suspect care se afla în fața ambasadei. 

UPDATE: „In legatura cu plicul ridicat de la Ambasada Rusiei, precizam ca au fost incheiate activitatile pirotehnice. Nu a fost depistat continut de material pirotehnic. Se continua investigatiile de laborator”, anunță SRI.

Potrivit informațiilor existente, pirotehniștii SRI au găsit în interiorul plicului un praf. Echipele s-au deplasat la fața locului pentru a face verificări și perimetrul a fost securizat. 

Plicul a fost ridicat și transportat în siguranță pentru a fi analizat în laboratoarele de specialitate, astfel încât să fie eliminate suspiciunile cu privire la conținutul său și să nu fie pusă în pericol viața angajaților.

Astfel de plicuri au alertat și în trecut autoritățile române, și aici amintim de cel găsit la Ambasada Ucrainei de la București în luna decembrie a anului trecut. Din fericire, aceste alarme au fost false. 

ȘTIREA INIȚIALĂ

Poliția și Serviciul Român de Informații au fost solicitate la Ambasada Rusiei de la București, după ce angajații instituției au primit un plic ce are un conținut suspect.

„Vă informăm că în această după-amiază, echipele pirotehnice ale SRI s-au deplasat la Ambasada Rusiei pentru a demara procedura standard în legatură cu un plic considerat suspect. În urma unui control preliminar, acesta a fost ridicat și transportat în siguranță în vederea expertizării. Potrivit procedurii, plicul va fi analizat în laboratoare specializate, pentru a fi eliminate toate suspiciunile privitoare la posibile substanțe ce ar putea fi prezente. În acest caz SRI colaborează cu echipele Ministerului de Interne”, a transmis SRI.

Mai multe articole despre:
plic suspect ambasada rusiei alerta