MENIU

Pleacă Firea din PSD?! Atac dezlănţuit la Dragnea. Totuși, se teme de excludere

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, reia acuzaţiile la adresa lui Liviu Dragnea, pe tema proiectului de buget, chiar înaintea întâlniriii pe care edilii nemulţumiţi ar urma să o aibă, miercuri, cu liderul PSD. Edilul Capitalei a sugerat şi că ar putea părăsi PSD, exprimându-se la MIhai Fifor ca fiind coloegul ei de partid, "încă". 

"Am venit la sedinţă pentru a face o ultima incercare de a schimba soarta Capitalei. Nu am fost invitată oficial la nicio întâlnire, s-a decis soarta bucureştenilor în spatele uşilor închise, cu unele persoane fără drept legal, sute de mii de oameni vor avea de suferit", a avertizat edilul general. 

Gabriela Firea a reluat criticile la adresa proiectului de buget, afirmând că toţi cei din anturajul lui Liviu Dragnea, de la Orlando Teodorovici şi Darius Vâlcov până la primarii de sector, ar folosi o manipulare grosolană pentru a ascunde faptul că Primăria Generală pierde o sumă consistentă.  

"Primăria Capitalei pierde 180 de milioane de euro, ceea ce va afecta toate seviciile publice din Bucureşti -transport, termoficare, asistenţă socială şi investiţil în derulare.. Să spun, generând confuzie totală, că s-au luat bani de la Primăria Generală si s-au dat primăriilor de sector este o manipulare grosolană, aceste primării au atribuţii restrânse, factura fiscalăa este achitată de Primăria Generală. (...) De asemena, prin noua paradigmă inventată de Min. Finaţelor, se încalcă şi legea, vom sesiza toate instituţiile abilatate, înţeleg că faci totul ca să te răzbuni pe un om, dar te asiguri că respecţi legea", a mai afirmat Gabriela Firea.

Într-o replică la o afirmaţie a lui Mihai Fifor, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Gabriela Firea a sugerat şi că ar fi pe cale să plece din PSD. "Mă uit la televizor și deja nu mai știu cum să explic. Domnul Fifor, fost ministru al Apărării, afirma ritos că de la Primăria Capitalei nu se taie fonduri, ba se suplimentează cu 200 de milioane de lei. Îi transmit colegului meu, încă, de partid că tot ceea ce transmit eu poate fi verificat, iar evidențele sunt foarte clare.”, a declarat Gabriela Firea.

 Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat miercuri că nu ia în calcul să părăsească Partidul Social Democrat.

"Sub nicio formă. Sunt membru al PSD. Am foarte mulţi colegi şi prieteni. Ţin legătura şi cu mulţi colegi din ţară. Primesc zilnic de la membrii PSD şi simpatizanţii PSD foarte multe mesaje, nu cred că eu trebuie să fiu cea care trebuie să se îndepărteze de această formaţiune politică", a spus edilul general, înainte de şedinţa Asociaţiilor Municipiilor din România, întrebată dacă ia în calcul să demisioneze din PSD.

Ea a admis însă, întrebată în acest sens, că ar putea fi exclusă din PSD: "La maniera la care am fost exclusă din conducere, cred că se poate întâmpla la acest moment orice".

De asemenea, Gabriela Firea consideră "nedemn" modul în care Mihai Fifor, "un reprezentant de frunte al partidului", preşedinte al Consiliului Naţional al PSD, a vorbit despre ea.

"Aseară, la un post de televiziune, s-a exprimat cu referire la mine 'aşa-zisa mea colegă Gabi Firea'. Mi s-a părut nedemn pentru un reprezentant de frunte al partidului să vorbeşti de o asemenea manieră în primul rând şi să proferezi neadevăruri la un post important de televiziune. Am vrut să intru cu o rectificare, cu un drept la replică şi, din păcate, nu mi s-a acordat această şansă", a povestit Firea. 

Mai multe articole despre:
Liviu Dragnea Gabriela Firea