MENIU

România, mai bogată în păduri. 200 de voluntari au plantat copaci în judeţul Braşov

Plantare de copaci la Dumbravita

Ne-am obișnuit cu imagini dezolante când vorbim despre pădurile noastre. Cu zone întregi defrișate. Și asta pentru că România a rămas în ultimii ani fără sute de mii de hectare de pădure. Însă există și vești bune. Dacă statul nu face eforturi pentru reîmpădurire, apar inițiative private.

România s-a mai îmbogățit cu 10 hectare de pădure în ultimele zile. Pare puțin, dar e un pas salutar în procesul de reîmpădurire. Mai ales că, în ultimii ani, plantarea de puieți nu a ținut pasul cu defrișările sau cu degradarea suprafețelor împădurite.

La Dumbrăvița, în județul Brașov, 200 de voluntari au ajutat la proiectul de plantare de 50 de mii de puieți.

În zonă au mai fost împădurite alte 16 hectare în ultimii doi ani.

"Costul investiției a fost de 320 de mii de lei, în care au intrat pregătirea terenului, plantarea, împrejmuirea terenului și tratamentul puieților", a spus Florina Bordaş, șeful Ocolului Silvic Dumbrăvița.

"Ne dorim ca în asemenea zone în care pădurea nu ar fi putut să apară singură, să crească din nou copaci", spune Dan Bănacu, director general firmă de prelucrare a lemnului.

Acțiunea face parte din proiectul Pădurea de Mâine, pornit anul trecut, la care au lucrat Asociația Pădurilor Private și Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava.

Finanțarea se face din fonduri private și în 7 ani vor fi plantați un milion de puieți. România are aproximativ 7 milioane de hectare de pădure, din care, aproape jumătate, sunt în administrarea Statului.

Mai multe articole despre:
Plantare copaci Dumbravita