MENIU

Planta pe care mulți o rup sau o calcă în picioare, cel mai bun leac împotriva diabetului și creșterii în greutate

Cicoarea este folosită de mulți ani pe post de înlocuitor al cafelei. Cafeaua de cicoare nu numai că nu conține cofeină, însă are nenumărate beneficii pentru sănătate.

Cicoarea este o plantă perenă, din aceeași familie cu păpădia, care înflorește până toamna târziu și este folosită ca supliment alimentar sau pentru prepararea unei băuturi asemănătoare cafelei, în special de către cei care vor să renunțe (din motive medicale și nu numai) la consumul de cofeină.

Cafeaua de cicoare este preparată din rădăcina acestei plante, care este prăjită și apoi fiartă, susțin specialiștii. Cicoarea are numeroase substante fitochimice, distribuite în toata planta, însă cele mai numeroase se află în radacina.

Dintre nutrienți, cele mai importante sunt manganul și vitamina B6. Frunzele de cicoare sunt bogate în cicorina, inulina, arginina, colina, acid cicoric, levuloza, minerale (fier, fosfor, calciu, potasiu, magneziu) și vitamine (A, B, C, E si K).

Curăță sângele, stimulează digestia, ajută la slăbire, previne diabetul, stimulează memoria, neutralizaează paraziții intestinali, intărește sistemul imunitar.

Cicoarea scade nivelul zahărului din sânge

Faptul că ajută la scăderea colesterolului are o mulțime de alte beneficii, principalul fiind prevenirea diabetului.

Cicoarea susține pierderea în greutate

Consumul frecvent de cicoare poate să inhibe pofta de mâncare. Responsabilă de acest lucru este inulina, o fibră alimentară care pastrează senzația de sațietate pentru multă vreme.

Unele studii sugerează că fibrele din rădăcina de cicoare pot reduce aportul global de calorii, ceea ce poate duce la pierderea în greutate.