MENIU

Planta pe care mulți români o calcă în picioare este bună la detoxifierea organismului și nu numai!

Planta pe care mulți români o calcă în picioare este foarte benefică organismului. Aceasta are o culoare verde care demonstrează faptul că este bogată în fier și clorofilă, dar și alte minerale esențiale pentru sănătate. Iată care sunt beneficiile consumului de urzică!

Urzica uscată administrată sub formă de ceai ajută la subțierea sângelui, mărind fluxul sangvin.

Detoxifierea de primăvară a organismului este asigurată printr-o cură cu ceai de urzici crude. Astfel, opărește o lingură de urzici proaspete mărunțite cu 250 ml de apă, lăsând apoi 5-10 minute la infuzat. De asemenea, acestea sunt recomandate persoanelor care au o deficiență de fier sau care tind să fie anemice. Poți consuma chiar și 3-4 porții de mâncare de urzici pe săptămână pentru a beneficia din plin de benficiile sale.

În cazul în care prezinți afecțiuni precum reumatism ori artrită, poți consuma săptămânal câteva porții de urzici gătite pentru ca durerile și celelalte simptome să fie ameliorate.

Potrivit floaredetei.ro, consumul de urzică ajută și la reglearea glicemiei, coagularea sângelui, vindecarea bolilor de piele, eliminarea acidului uric și a bacteriilor care cauzează infecțiile tractului urinar și producerea pietrelor la rinichi.