MENIU

Planta care ne calmează mai bine decât medicamentele: Nu are niciun efect secundar!

Stresul, anxietatea şi depresia sunt la ordinea zilei într-o societate tot timpul pe fugă. Tratamente există, însă de multe ori efectele adverse nu sunt tocmai plăcute. Din acest motiv, medicina naturistă vine în sprijinul persoanelor care se confruntă cu situaţii stresante cu remedii eficiente şi rapide.

Cele mai puternice calmante naturale pot fi găsite în propria locuinţă, pe raftul cu ceaiuri, de prea multe ori ignorat.

Muşeţelul, gălbenelele, lavanda şi ginkgo biloba sunt doar câteva dintre plantele care vă ajută să depăşiţi perioadele grele. Acestea au efect calmant şi sunt folosite încă din antichitate pentru tratamentul anxietăţii.

Plantele cu efect calmant pot fi administrate sub formă de infuzie şi tinctură, dar şi prin masaj, sub forma uleiurilor esenţiale, detensionând nervii şi ameliorând stările anxioase. Cele mai puternice calmante naturale.

Muşeţelul este o plantă medicinală venerată de sute de ani petnru proprietăţile sale terapeutice. Parfumul său plăcut şi substanţele cu efect de relaxare a sistemului nervos central te ajută să elimini stresul şi anxietatea, favorizând în acelaşi timp ameliorarea tulburărilor digestive. Studiile arată că bisabololul, substanţe conţinute de uleiul volatil de muşeţel, poate inhiba dezvoltarea ulcerului de stress, scrie Adevărul.

Pe de altă parte, ginkgo biloba poate fi utilă în caz de depresie cronică, nervozitate şi stări de confuzie. De asemenea, ginkgo biloba este adjuvant în perioada de recuperare după un accident vascular cerebral.

Alte plante cu efect sedativ sunt ginsengul, passiflora şi salvia. Cele mai puternice calmante naturale.

Şi lavanda, de exemplu, este o plantă medicinală aromatică onorată de sute de mii de ani pentru beneficiile sale curative. Mirosul plăcut al acestei plante are un efect deosebit. Câteva picături de ulei de lavandă în apa în care vă îmbăiaţi pot şterge cu buretele evenimente stresante de peste zi şi pot readuce serenitatea şi senzaţia de bine după care toţi tânjim.

Regina plantelor aromatice, cum mai este numit trandafirul, are efect benefic nu doar asupra creierului, ci şi asupra inimii. Masajul cu ulei esenţial de trandafiri detensionează nervii, ameliorează anxietatea şi stresul, precum şi senzaţia de epuizare.

Cât despre gălbenele, numite şi plantele Soarelui, acestea au dublu rol: pe de o parte ajută la eliminarea anxietăţii (sub formă de ulei esenţial), iar pe de altă parte grăbeşte vindecarea şi regenerarea ţesuturilor, reglează ciclul menstrual (sub formă de infuzie).

Mai multe articole despre:
plante plante care te calmeaza