MENIU

Plafonarea preţului lemnelor de foc va fi adoptată săptămâna aceasta. Care va fi prețul, ce spune Tanczos Barna

Lemne de foc (Profimedia)

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunţat că OUG privind plafonarea preţului lemnului de foc va figura pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern programată joi sau vineri. Acesta nu exclude ca preţul propus, de 500 de lei pe metrul cub, să fie modificat. 

Ministrul a precizat că 500 de lei metrul cub înseamnă 320 de lei metrul ster şi este un preţ care ar limita în lunile următoare o creştere exagerată, potrivit  News.ro, care citează declarațiile lui Tanczos Barna la postul public de televiziune.

 
”Discutăm despre acest preţ în momentul de faţă. Decizia va fi luată, probabil, joi sau vineri, şi atunci vom avea suma exactă, fixă, preţul pe care îl stabilim”, a precizat ministrul Mediului.
 
Întrebat dacă acest preţ propus ar putea fi modificat în şedinţa de Guvern, Tanczos Barna a spus că până nu se ia o decizie finală, această problemă suportă discuţii, în condiţiile în care vin, în continuare, analize şi observaţii de la mai multe ministere.
 
Ministrul estimează că cifra de 3 milioane de gospodării în care locatarii se încălzesc cu lemne de foc nu mai este actuală, iar acest lucru se vede în Recensământul realizat anul acesta.