MENIU

Pirtea, rectorul Universităţii de Vest: Tinerii din "generaţia Facebook", mai inteligenţi

Cât de importantă este educaţia în România şi care au devenit valorile naţionale în rândul tinerilor - sunt doar câteva dintre temele dezbătute în emisiunea "Ambasador România", moderată de Alexandru Cumpănaşu. Rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, Marilen Pirtea, a vorbit despre aşa zisa generaţie Facebook şi cum sunt influenţați tinerii de mijloacele moderne de comunicare.

Generaţia Facebook este mult mai adaptată vieții zilelor noastre, dar nu neapărat mai implicată în viața civică, susține Marilen Pirtea.

"Ei sunt mai inteligenţi ca noi. Aceste generaţii sunt mai inteligente ca noi când eram în aceeaşi perioadă. Sunt mai informaţi, mai căutatori, mai neliniştiţi", a declarat rectorul Universităţii de Vest.

"Internetul şi Facebook-ul, deşi aparent în ultimul an s-a aratat ca fiind extrem de prezente în ceea ce priveşte spiritul civic şi opiniile, eu nu sunt de părere că aceste mijloace moderne generează activism civic, ci doar sunt canale de transmitere", a adăugat el.

Iar educaţia superioară tinde spre masificare, notează Pirtea. Rectorul Universităţii de Vest subliniază că rolul facultății nu este de a educa studenţii, ci de a-i specializa într-un anumit domeniu.