MENIU

Ping-pong cu rezervele statului. Guvernul nu mai are bani de pensii

Nici Puterea, dar nici Opoziţia nu se sfiesc să dea cadouri de la bugetul de stat. Guvernul a luat aproximativ 43 de milioane de lei din Fondul de Rezervă pentru a plati pensiile în luna decembrie, deși susține că are bani să plătească majorările de pensii şi de salarii promise. De cealaltă parte, Opoziţia atrage atenţia că visteria statului se goleşte, dar, în Parlament, PNL şi USR depun proiecte a căror finanţare se bazează tot pe banul public.

Guvernul dă asigurări că statul va putea plăti majorăriile de pensii şi salarii promise.

Premierul V Dăncilă susţine că salariile nu vor îngheţa, ci vor creşte, în timp ce noul ministru al Muncii, Marius Budăi, declară că bugetul de stat va suporta impactul bugetar al noii legi a pensiilor.

La polul opus, PNL declară că sistemul actual de pensii este falimentar şi că bugetul tării este pârjolit de PSD şi ALDE.

Cu toate acestea, din Parlament nu lipsesc legile cu impact bugetar, depuse de Opoziţie, informează Realitatea TV.

Opoziţia a depus un proiect potrivit căruia fiecare nou-născut ar urma să primească un trusou, în valoare de aproximativ 750 de lei. Din trusou nu vor lipsi haine, scutece, biberoane, dar şi alte produce necesare îngrijirii nou-născuţilor. Banii ar urma să fie alocaţi din bugetul Ministerului Muncii, potrivit proiectului de lege.

Dacă PSD majorează salariile de la 1 ianuarie. PNL vrea să majoreze alocaţiile pentru copii cu până la 70%, potrivit unui proiect depus tot la Senat.

Nici USR nu se lasă mai prejos. Propune ca statul să acorde vouchere pentru racordarea gospodăriilor fără curent la o sursă de energie electrică. Proiect care, în primp fază ar urma să aibă un impact bugetar de Prima lumina, proiect al cărui impact va fi in prima fază de 21.000.000 milioane euro.

Mai multe articole despre:
pensii