MENIU

Piesele auto pe care să NU le cumperi niciodată de la DEZMEMBRĂRI

Piesele auto pe care să NU le cumperi niciodată de la DEZMEMBRĂRI

Foarte multe piese merita sa fie cumparate de la dezmembrari. Pentru ca au avantaje fata de piesele noi, cum ar fi elementele de caroserie care sunt deja vospite in culoarea masinii tale, sau diverse piese originale care stii sigur ca se monteaza fara adaptari. Dar sunt si piese care nu merita cumparate, deoarece riscul ca sa fie stricate sau sa nu se potriveasca e prea mare, iar cheltuiala initiala va creste exponential.

Iata ce piese sa ocolesti, cumparate la mana a doua:

Ambreiaj

Da, sunt soferi care cred ca fac o afacere buna cumparand un kit de ambreiaj de la dezmembrari. Dar trebuie sa stie ca la schimbul de ambreiaj manopera este costisitoare, asa ca nu merita sa pui piese second-hand, dupa care sa te trezesti peste cateva luni ca si cel nou patineaza, sa cumperi un kit nou si sa achiti manopera inca o data. Fa treaba buna de la inceput si monteaza piese noi cand e vorba de ambreiaj, riscurile sunt prea mari sa apara probleme. La fel si cu volantul care trebuie cumparat nou, deoarece s-ar putea sa pui unul second-hand si sa vezi ca trepideaza toata masina.

Amortizoare

Suspensiile masinii sunt si ele destul de importante. Arcurile pot fi cumparate de la dezmembrari, atata timp cat sunt intregi, netaiate si fara rugina. Insa amortizoarele... si ele pot fi cumparate. Dar exista riscuri mari. Poti sa le montezi pe masina si sa iti dai seama dupa o saptamana ca incep sa curga. Nimeni nu stie de pe ce masina au fost scoase, unde au fost depozitate, cat au stat nemiscate si la ce temperaturi, astfel incat semeringurile din interior pot fi uzate. Mai bine cumpari noi, ca sa nu ai batai de cap, scrie 4tunning.ro.

Mai multe articole despre:
piese auto dezmembrări