MENIU

Phenianul REFUZĂ să se dezarmeze! Răspunsul uluitor transmis G7

Lansare rachetă balistică, în Coreea de Nord/ Profimedia

Coreea de Nord se menține pe poziție! Țara condusă de Kim Jong-un a respins, vineri apelul, G7 de a se ”abţine” de la orice nou test nuclear sau tir de rachetă balistică. În schimb, autoritățile de la Phenian reafirmă că statutul Coreei de Nord de putere nucleară este ”definitiv şi ireversibil”, relatează AFP.

Ministrul nord-coreean de Externe Choe Son Hui denunţă o declaraţie ”extrem de intervenţionistă” a G7, din care fac parte Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Anglia și Statele Unite, relatează News.ro. 

"Grupul Celor Şapte (G7) cele mai mari puteri economice din lume atacă ”cu rea-voinţă” ”exercitarea legitimă a suveranităţii” Coreei de Nord, acuză oficialul nord-coreean.

”Poziţia RPDC (Republica Populară Democratică Coreea) în calitate de putere nucleară de clasă mondială este definitivă şi ireversibilă”, subliniază ea, într-un comunicat publicat de agenţia oficială nord-coreeană de presă KCNA.

Ea consideră că ”G7, un grup închis de o mână de ţări egoiste, nu reprezintă comunitatea internaţională (în mod) drept, ci serveşte ca instrumentul politic pentru asigurarea hegemoniei Statelor Unite”.

Recent, miniştrii de Externe G7 au îndemnat Phenianul ”să se abţină de la orice noi acţiuni destabilizatoare sau provocări” şi la ”abandonarea completă, verificabilă şi ireversibilă a armelor nucleare”.

Reamintim că Phenianul şi-a multiplicat recent testele de rachetă balistică şi a anunţat anul trecut că statutul său de putere nucleară este ”ireversibil”.

 

Mai multe articole despre:
phenian coreea de nord dezarmare g7 arme nucleare