MENIU

Pfizer mută activitățile din Belgia în România. Compania anunță optimizarea lanţului de aprovizionare mondială

Foto: Profi Media

Grupul farmaceutic american Pfizer vrea să mute în România o parte din activitățile de la centrul de distribuţie din Zaventem (Belgia). În urma acestei decizii, 15% din personalul de acolo ar urma să fie concediat, potrivit cotidianului La Libre Belgique.

Sindicatele s-au arătat șocate de o astfel de decizie luată în plină pandemie. Acestea spun că își vor pierde locul de muncă 38 din cei 238 de angajaţi de la centrul de distribuţie din Belgia. 
”Recurgerea la concedieri în contextul sanitar actual este o palmă pentru toţi angajaţii Pfizer care lucrează la succesul companiei şi care, printre altele, contribuie la producţia de vaccinuri împotriva COVID-19", a declarat Michel Barbuto, reprezentantul sindicatului CNE.

În replică, conducerea companiei a explicat că este vorba despre optimizarea organizării. 
”Încercăm în permanenţă să optimizăm organizarea lanţului de aprovizionare mondială. În prezent explorăm opţiuni care ne vor permite să ne centralizăm mai bine resursele, să îmbunătăţim eficacitatea proceselor, continuând în acelaşi timp să oferim cele mai bune servicii. Acest lucru ar putea să se traducă prin redistribuirea unui număr de funcţii din cadrul lanţului de aprovizionare în cadrul reţelei noastre extinse”, a declarat un purtător de cuvânt de la Pfizer, citat de Agerpres. 

În Belgia, Pfizer mai are angajați în Anderlecht (centru de cercetare clinică), Ixelles (sediu administrativ şi comercial) și Puurs (centru de producţie).