MENIU

Petre Roman despre acuzaţia de crime contra umanităţii: Sunt revoltat, e absurd!

Petre Roman şi Ion Iliescu, audiaţi în dosarul Mineriadei

Petre Roman, primul premier de după căderea regimului comunist, se declară revoltat şi consideră absurdă solicitarea de urmărire penală împotriva sa, în dosarul Revoluţiei, în legătură cu săvârşirea infracţiunii contra umanităţii, alături de Ion Iliescu şi Gelu Voican Voiculescu.

"Pentru mine este absurdă şi revoltătoare decizia, eu am fost unul dintre cei care, în seara zilei de 21 cecembrie puteam să fiu ucis în Piaţa Universităţii şi acum ma trezesc că sunt acuzat că aş fi ucigaş," a declarat Petre Roman, într-o interveţie in direct la Realitatea TV.

"Sunt revoltat, nu aveam niciun fel de capacitate, nu puteam interveni în acţiunile militare din perioada 21-25 decembrie. Practic, nu aveam nicio calitate exact în perioada în care s-au comis crimele respective.  Nu aveam nicio calitate, până nu am ajuns prim-ministru, pe 27 decembrie," a mai explicat Roman.  

"Aşa ceva nu se poate, nu ştiu cine este în spate, asta e prea de tot, ţara asta nu poate trăi cu atâta minciună. Există o serie de documente, nu este nici datoria, nici dorinţa mea să stabilesc ce s-a întâmplat atunci, cine a ordonat şi cine a executat, dar dacă cineva este interesat de stabilirea adevărului, informaţile există."

Mai multe articole despre:
Revoluţie Ion Iliescu Petre Roman