MENIU

Petre Daea: „Nu sunt motive să crească prețul laptelui atât de mult” - Fermierii sunt disperați

Ministrul Agriculturii, Petre Daea

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a afirmat vineri seară, la Realitatea PLUS, că nu există motive ca prețul laptelui să se majoreze. 

„Nu sunt motive să crească prețul laptelui atât de mult. Fermierii trec acum printr-o situație mai delicată din cauza secetei. Această creștere nu este posibilă. Consider că nu sunt evidente obiective care să determine o asemenea creștere. Seceta a pus stăpânire pe terenurile agricole, afectând producțiile. Fermierii s-au confruntat cu această secetă, cu producții mai reduse, în condițiile în care au cumpărat inputuri la prețuri mai ridicate și lor trebuie să le asigurăm libertatea să își valorifice producția în așa fel încât să avem siguranța reluării ciclului de producție prin însemânțările din această toamnă, în așa fel încât anul agricol să debuteze cum trebuie”, a precizat ministrul, la Realitatea PLUS.

Afirmațiile ministrului vin în contextul în care fermierii se tem că în curând am putea rămâne fără lapte autohton, pentru că prețul de producție e mult prea mare. În magazine, un litru de lapte costă și zece lei, chiar dacă iese pe poarta fermei cu puțin peste un leu.

Amintim, de asemenea, că reprezentanta Comisiei Europene în România anunță că seceta actuală pare să fie cea mai gravă din ultimii 500 de ani. Comisia a publicat două imagini comparative din spațiu care arată cum Dunărea, la granița dintre România și Bulgaria, fost ”subțiată” de secetă. 

Mai multe articole despre:
Petre Daea