MENIU

Petre Daea intervine în scandalul legumelor toxice. Cât de pregătite sunt autoritățile să facă față unui val de produse periculoase

Foto: Profimedia

Scandalul legumelor contaminate cu substanțe toxice a pus pe jar autoritățile. Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a dorit, într-o intervenție la Realitatea Plus, să liniștească spiritele și să asigure consumatorii că autoritățile dețin controlul asupra produselor agricole care circulă pe piața românească.

„Sunt câteva chestiuni pe care trebuie să le lămurim. În primul rând, produsele bio, în perimetrul de producere a lor, fie legume, fie fructe, nu intra nici o substanță chimică,” a spus ministrul Agriculturii.

Petre Daea a ținut să explice că incidentul legumelor otrăvite de la Buzău a fost unul izolat. 

„E adevărat că pe piață au apărut acești oameni care vor să câștige mult și nemeritat, înșelând pe de o parte fermierii și pe de altă parte intrând în contrasens cu legea.

Sunt oameni care s-au dedat la aceste acte ilegale, punând în mișcare substanțe care nu se produc în România și care nu sunt omologate în România și s-au dus către fermieri și a apărut acel incident la Buzău care a dat acest semnal, uite domnule că mâncăm otrăvuri acuma.

Este adevărat că asemenea situații trebuie le izolăm și să acționăm cu cea mai mare duritate. Iată de ce instituțiile statului au făcut acest lucru. Ministerul Agriculturii, prin structura pe care o are, prin Autoritatea Fitosanitară care este în dispozitiv de lucru, urmărește fiecare produs în parte, controlând modul în care se realizează tehnologia, substanțele care se folosesc în tratarea bolilor și dăunătorilor,” a dat asigurări ministrul Agriculturii.