MENIU

Peste două kilograme de trufe recoltate fără a deține autorizație din fondul forestier, în zona Buzăului. 3 persoane, amendate

Trufe negre

Peste două kilograme de trufe au fost recoltate fără autorizație dintr-o pădure de pe raza comunei Buda din județul Buzău, de către un grup de bărbați cu vârste cuprinse între 23 și 31 de ani. Culegătorii neautorizați au fost amendați de poliție iar trufele au fost confiscate și predate Ocolului Silvic Râmnicu Sărat, relateaza realitateadebuzau.net.

În data de 26 mai a.c., polițiștii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Grebănu au acționat pe linia protejării fondului forestier naţional. Polițiștii au depistat în zona împădurită din comuna Buda 3 bărbați, cu vârste cuprinse între 23 şi 31 de ani, din Bacău, în timp ce recoltau produse nelemnoase – trufe.

În urma controlului și verificărilor specifice, polițiștii au descoperit asupra persoanelor 2,5 kilograme de trufe negre, care ar fi fost recoltate din fondul forestier, fără a deține autorizație. Polițiștii au confiscat cantitatea de trufe și au predat-o Ocolului Silvic Râmnicu Sărat.

Bărbații în cauză au fost sancționați contravențional, conform prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, cu amenzi în cuantum de 20.000 de lei.

”Vă reamintim faptul că recoltarea, deţinerea, transportul, comercializarea produselor nelemnoase specifice, fără documente legale şi fără acordul scris al proprietarului şi/sau al oculului silvic care asigură administrarea/serviciile pentru suprafaţa pe care se recoltează acestea este strict interzisă!” au precizat polițiștii buzoieni. 

Mai multe articole despre:
trufe autorizatie fond forestier amenzi