MENIU

Peste 73% din elevii constănțeni au luat note peste 5 la Evaluarea Naţională

Peste 73% din elevii constănţeni care au susţinut Evaluarea Naţională au obţinut note peste 5, iar 17 dintre aceştia au media 10. Cinci dintre copiii cu media maximă sunt de la Colegiul Naţional ”Mircea cel Bătrân” din municipiul Constanţa, de unde numeroşi elevi au luat premii la concursurile organizate de NASA.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Constanţa (ISJ) Constanţa au centralizat rezultatele obţinute de absolvenţii clasei a VIII-a la Evaluarea Naţională, 73,07% din aceştia, adică 3.996 de elevi, având medii peste 5, scrie News.ro.

Şaptesprezece candidaţi au obţinut media 10 - cinci sunt de la Colegiul Naţional ”Mircea cel Bătrân”, câte doi de la Liceul Teoretic ”Traian”, Şcoala gimnazială Nr. 37, Şcoala gimnazială ”Remus Opreanu” şi câte unul de la Şcoala gimnazială ”Gala Galaction” Mangalia, Şcoala ”G. Enescu”  din Năvodari, Şcoala ”Lucian Grigorescu” din Medgidia, Şcoala gimnazială Nr. 16, Şcoala gimnazială ”Nicolae Tonitza”, Şcoala gimnazială ”Ion Jalea”.

La proba de Limba şi literatura română au fost prezenţi 5.451 de absolvenţi, iar o elevă de la Şcoala gimnazială ”Constantin Brâncoveanu” a fost eliminată pentru tentativă de fraudă, deoarece avea un telefon mobil. Proba de matematică a fost susţinută de 5.437 de absolvenţi ai clasei a VIII-a.

Contestaţiile pot fi depuse în cursul zilei de vineri şi vor fi soluţionate în perioada 2-4 iulie, urmând ca în 5 iulie să fie afişate rezultatele finale.

Anul trecut 77,29% din absolvenţii de clasa a VIII-a din judeţul Constanţa au obţinut medii peste 5 la Evaluarea Naţională.

Rezultatele Evaluării Naţionale au fost publicate, vineri, de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice (MENCS), cifrele arătând că 241 de elevi au obţinut medii de 10, la nivel naţional, în timp ce un sfert dintre candidaţi au medii sub 5.

Datele furnizate de MENCS arată că 241 de candidaţi au obţinut media 10, la nivelul întregii ţări, iar peste 37.000 de elevi, reprezentând circa 25 la sută dintre absolvenţii clasei a VIII-a înscrişi la examene, au medii sub 5.

Mai multe articole despre:
şcoală examen evaluare naţională