MENIU

Peste 6 milioane de ucraineni au luat calea exilului după invazia Rusiei - Cei mai mulți ajung în Polonia și România. HARTA

Peste 6 milioane de ucraineni au luat calea exilului după invazia Rusiei - Cei mai mulți ajung în Polonia și România. HARTA

Numărul persoanelor care au fugit din Ucraina pentru a scăpa de război a depășit deja șase milioane, a anunțat Organizația Națiunilor Unite. Este cea mai mare criză a refugiaților de la doilea război mondial, depășind-o și pe cea în urma războiului din Siria.

Ucrainenii care au luat calea exilului după invazia Rusiei a depășit șase milioane, potrivit agenției ONU pentru refugiați.

În cel mai mai recent raport, Organizația Internațională pentru Migrație, a concluzionat că mai mult de opt milioane de ucraineni au fost strămutate în țară.

Majoritatea ucrainenilor care au fugit din calea bombelor rusești merg în Poloni, alții ajung în Slovacia, Ungaria și România.

De asemenea, cel puțin un milion de ucraineni ar fi fost deportați în Rusia împotriva voinței lor, prin culoarele de evacuare a civililor.

În același timp, potrivit ONU, peste 1,6 milioane de ucraineni au revenit în țară după invadarea Rusiei 28 februarie

CIFRELE refugiaților din Ucraina - ONU

Potrivit ultimelor date de la UNHCR, situația refugiaților din Ucraina, la 11 mai este următoarea:

Polonia -   3.272.943
România - 895.828
Rusia -      785.348
Ungaria -  583.066
R. Moldova - 459.546
Slovacia -      409.527
Belarus -         27.308

HARTA refugiaților din Ucraina din cauza invaziei ruse