MENIU

Peste 58.000 de români s-au programat pentru imunizarea cu Moderna, în doar 24 de ore. Câte locuri mai sunt disponibile

Au fost deschise cabinete noi pentru vaccinarea cu Moderna

58.020 de persoane s-au programat pentru imunizarea cu serul Moderna în doar 24 de ore, începând de miercuri, când a fost anunțată deschiderea a 73 de cabinete în București și 24 de județe, potrivit datelor publicate joi pe pagina de Facebook a platformei de vaccinare anti-Covid. 

30.000 de persoane care s-au programat, respectiv 51,7% din total, au peste 65 de ani, 27.250 ( 47%) suferă de boli cronice, iar 770 (1,3%) se află în categoria celor cu dizabilități.

Potrivit sursei citate, la ora transmiterii informației, în cele peste 70 de cabinete mai sunt disponibile aproximativ 64.500 de locuri. 

Procesul de vaccinare în cabinetele respective începe în 15 martie.

Peste 70 de NOI cabinete de vaccinare anti-Covid. În ce județe au fost deschise și cui se adresează

Programarea este disponibilă pentru persoanele vulnerabile care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv persoane cu vârsta peste 65 de ani, persoanele aflate în evidențe cu boli cronice, cu vârsta minimă de 18 ani, persoane încadrate într-un grad de handicap, însoțitorii acestora și persoanele care locuiesc la același domiciliu cu acestea. 

Ultimele date la zi despre evoluția COVID-19 sunt disponibile pe pagina special dedicată Coronavirus România

Citește și: ”Peste 5,7 milioane de doze de vaccin ajung în România în martie și aprilie. Andrei Baciu, detalii despre Johnson & Johnson”