MENIU

Peste 3.000 de locuri au fost puse la bătaie la Târgul BankingJobs

Băncile au ieşit la vânătoare de angajaţi.

Pentru că îşi deschid tot mai multe sucursale, instituţiile financiare se confruntă cu o criză de personal. Şi cum specialişti pe piaţă sunt puţini, se caută tinerii cu studii economice, dornici să lucreze într-o bancă.

Statisticile arată că în 2007 băncile au deschis în teritoriu peste 1000 de sucursale, iar extinderea va continua şi în acest an.

"Estimăm pentru anul 2008 o mie de angajări în toată ţara" a declarat Adina Gheorghiu, şef Proiect Recrutare.

Cele mai numeroase posturi sunt pentru cei fără experienţă. Adică, operator ghişeu sau consilier pentru cei care doresc un serviciu bancar.

"Este dificil pentru că cei mai mulţi vin cu o motivaţie şi atât şi atunci trebuie să-i ajutăm noi să-şi dezvolte nişte abilităţi" a precizat Andreea Odăgescu, manager HR OPT Bank.

Este şi motivul pentru care tinerii care trec de primul interviu, vor urma o perioadă de pregătire, de 6 - 8 luni, pentru a se acomoda cu munca în bancă.

Pentru posturile de conducere, însă, băncile recrutează oameni cu experienţă. Şi cum numărul lor este foarte mic, se aplică tehnica "furtului" de angajaţi.

"În principiu ne orientăm şi spre alte bănci pentru că în prezent există o migraţie a angajaţilor dinspre o bancă spre alta" a spus Dana Gheorghe, şef de Recrutare Millennium Bank.

Pentru directorii de sucursale bancare, salariile sunt de ordinul miilor şi chiar zecilor de mii de euro.
Mai multe articole despre:
locuri de muncă