MENIU

Peste 2.500 de canale de Youtube ale unor "operațiuni de influență" cu legături cu China, închise de Google

Peste 2.500 de canale de Youtube ale unor "operațiuni de influență" cu legături cu China, închise de Google

Google a anunţat, miercuri, că a închis peste 2.500 de canale de pe platforma YouTube în cadrul unei anchete în curs privind "operaţiuni coordonate de influenţă legate de China", transmite dpa, citat de Agerpres.

Potrivit unui buletin al Grupului de Analiză a Ameninţărilor din cadrul Google, au fost închise 186 de canale în aprilie, 1098 în mai şi 1312 în iunie.

"Aceste canale încărcau mai ales conţinut de tip spam, nepolitic, dar un subset mic afişa conţinut politic, în special în chineză, similar celor identificate într-un raport recent al Graphika, inclusiv conţinut referitor la reacţia SUA la COVID-19", informeaz[ Google despre canalele blocate în aprilie şi mai.

Lotul din iunie a inclus şi "conţinut referitor la protestele pentru justiţie rasială în SUA. Această campanie a fost în concordanţă cu rezultate similare raportate de Twitter".

Google a dezactivat şi alte zeci de canale de pe platforma You Tube, dedicată materialelor video, identificate în cadrul unei anchete a operaţiunilor de influenţă legate de Rusia şi Iran. Amploarea acestei măsuri a fost ]nsă una mult mai mică.

Vă reamintim că Twitter a anunţat în luna iunie eliminarea a 20.000 de conturi de bază legate de operaţiuni chineze de propagandă şi a altor 150.000 de conturi "de amplificare" utilizate pentru promovarea conţinutului nucleului reţelei.

Acestea răspândeau conţinutul prin redifuzare (retweet) şi aprecieri (likes) şi se pare că serveau guvernului de la Beijing. Conţinutul includea informaţii despre manifestaţiile pentru democraţie din Hong Kong, dar şi despre coronavirus, mai arată sursa citată.

Mai multe articole despre:
canale youtube inchise google china