MENIU

Peste 2.000 de salariaţi din judeţul Timiş lucrează de acasă

munca de acasa

Peste 2.000 de salariaţi din judeţul Timiş lucrează de acasă din cauza crizei coronavirusului. Inspectorii de muncă atrag, însă, atenţia că sunt o serie de condiţii care trebuie îndeplinite pentru desfăşurarea acestui gen de activitate: de la instructajul de protecţie a muncii pentru evitarea accidentelor de muncă şi până la susţinerea cheltuielilor de întreţinere la domiciliul sau la locul în care se desfăşoară telemunca.

Telemunca (munca remote) folosită și până acum de unele companii a luat amploare în contextul crizei actuale, în județul Timiș, tot mai multe firme optând să aibă telesalariaţi, mai scrie RRA.

Adjunctul Inspectoratului Teritorial de Muncă, Ileana Tomoioagă: „În 13 martie aveam date oficiale că erau în jur de 2.000 și ceva de telesalariaţi, respectiv IT, telecomunicații, contabilitate, jurişti, să nu mai vină la locurile de muncă să stea foarte mulţi într-un birou şi să se poată îmbolnăvi unul de la celălalt. Angajatorul trebuie să fie pus la adăpost, în sensul că el are obligaţia înainte de a-l pune să presteze activitate de telemuncă, de a-l instrui din punct de vedere al securităţii sănătăţii, pentru că şi acasă poate să se curenteze la priza la care este adaptat laptopul sau sistemul de pe care el realizează activitate de telemuncă. ”

Mai multe articole despre:
timis coronavirus