MENIU

Peste 200 de polițiști locali protestează, de la ora 13.00, în Piața Constituției

Peste 200 de membri ai Sindicatului Național al Polițiștilor și Vameșilor "Pro Lex" protestează luni, de la ora 13,00, în Piața Constituției, față de intenția autorităților de a reduce cu 50% norma de hrană.

Pentru a trage un semnal de alarmă polițiștii au decis să participe la protest purtând măști albe pe față. Sindicaliștii fluieră din vuvuzele, scandează lozinci precum "Unitate!", "Hoții", sau "Locala, locala, unită-n toată țara!" și agită pancarde pe care se poate citi: "Faceți ca Boc și o să faceți poc", "SOS Polițistul Român", "Norma de ne-o veți tăia, DNA-ul să vă ia" și "Mai bine nu mai furați, Decât hrana să ne-o tăiați".

"Cerem Guvernului să se gândească de două ori înainte să semneze o dată. Munca noastră implică riscuri și noi trebuie să ne gândim dacă vrem să ne asumăm aceste riscuri, în condițiile unei salarizări sub limita decenței. Tocmai de aceea cerem autorităților să nu promoveze proiectul de Hotărâre privind reducerea normei de hrană la jumătate, proiect elaborat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Dacă Hotărârea de Guvern va fi adoptată în această variantă, vom asista la o tăiere a veniturilor mai mare decât cea a Guvernului Boc", a declarat Vasile Lincu, președintele Sindicatului "Pro Lex".

Potrivit acestuia, 80% dintre polițiștii locali primesc un salariu de 700 lei, iar acordarea normei de hrană le-ar conferi un venit acceptabil în raport cu munca prestată și riscurile la care sunt expuși.

 Mai multe pe Agerpres