MENIU

Peste 10.000 de porci din județul Hunedoara vor fi uciși din cauza pestei porcine africane

Sursa foto: Pixabay

Peste 10.000 de porci din cadrul unei ferme din localitatea Turdaş, judeţul Hunedoara, vor fi ucişi, după ce la această exploataţie a fost depistat și confirmat un focar de pestă porcină africană.

Animalele moarte vor fi îngropate într-un loc autorizat din punct de vedere sanitar, a anunţat, vineri, prefectul judeţului Hunedoara, Călin Marian.

Focarul de pestă porcină africană a fost confirmat în baza analizelor de laborator, iar Centrul Local de Combatere a Bolilor a aprobat planul de măsuri privind combaterea pestei porcine africane la ferma din Turdaş.

În acest context, toţi porcii din cadrul fermei vor fi ucişi, în conformitate cu prevederile legislaţiei sanitare veterinare în vigoare, se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a DSVSA Hunedoara.

Autorităţile au instituit o zonă de protecţie care cuprinde localităţile Turdaş, Mărtineşti şi Pricaz. Zona de protecţie include o exploataţie comercială de porci din localitatea Turdaş.

În plus, a fost delimitată o zonă de supraveghere care include 29 de localităţi învecinate satului Turdaş. Zona de supraveghere include o fermă de porci din localitatea Orăştie.

Pesta porcină africană nu afectează oamenii, doar animalele fiind cele care pot suferi din cauza acesteia.

Mai multe articole despre:
porci hunedoara pesta porcina africana