MENIU

Pesta porcină face ravagii. Imagini terifiante

Pesta porcină este un subiect intens discutat în ultimele zile în România, după ce numărul de focare a ajuns la 545, în 98 de localități.

Pesta porcina africană este o boală pentru care nu există vaccin, în privința animalelor, dar această boală nu afectează sănătatea omului, a susținut secretarul de stat Raed Arafat.

Raed Arafat a făcut chiar un apel la populaţie să permită autorităţilor uciderea porcilor bolnavi, urmând să fie acordate despăgubiri pentru animalele sacrificate.

Până acum, au fost finalizate 51 de dosare de despăgubire, 130.000 de lei fiind suma plătită, drept despăgubire, proprietarilor.

"Această boală nu are vaccin pentru animale, este fără tratament, este extrem de agresivă, dar important este că ea nu afectează sănătatea omului", a explicat Raed Arafat.

Specialiștii susțin că un milion de animale ar putea fi sacrificate până la finalul anului, adică un sfert din efectivele din întreaga țară. Iar consecintele se vor vedea la raft pentru că importurile vor crește cu până la 30%. CITEȘTE AICI DETALII!

Pesta porcină a avut o evoluţie agresivă, începând cu 9 iunie.

50.000 de porci au fost sacrificați, de la începutul anului.

 

Foto: Inquam Photos

 

 

.

Mai multe articole despre:
pesta porcină imagini Raed Arafat