MENIU

Pesiile vor creşte de luna viitoare

Peste patru milioane de vârstnici vor avea - de luna viitoare - pensii mai mari. Guvernul a aprobat majorarea punctului de pensie cu 5%, începând cu data de 1 septembrie. De la aceeaşi dată pensiile pentru agricultori vor fi dublate.

Guvernul a aprobat în ultima şedinţă ca de la 1 septembrie, punctul de pensie să crească de la 396,2 lei, cât este în prezent la 416 lei. Majorarea va fi semnificativă în cazul celor cu pensii mari. Mai exact, o persoană cu o pensie de 1.000 lei, va primi de la 1 septembrie 300 de lei în plus.

Pentru cele mai mici pensii, însă creşterea nu înseamnă mare lucru. Altfel spus, cei cu venituri lunare de 40 de lei, nu vor primi decât 10 lei în plus. Guvernul a propus, însă ca aceste pensii, de care beneficiază, în special cei care au muncit în CAP-uri să fie dublate.

În total, în România 930.000 de persoane primesc pensie de agricultor. Punctul de pensie urmează să fie majorat şi în următorii doi ani. În 2008, valoarea punctului de pensie va creşte de la 31% din salariul mediu brut, cât este acum la 37,5%ă , urmând ca în 2009, valoarea punctului de pensie să ajungă la 45% din salariul mediu brut.
Mai multe articole despre:
pensii majorarea pensiilor