MENIU

Persoanele de peste 50 de ani vor primi și a treia doză de vaccin anti-Covid. Ce țară a luat decizia

A treia doză de vaccin se va administra britanicilor de peste 50 de ani. Foto: ProfiMedia

Britanicii de peste 50 de ani ar putea primi a treia doză de vaccin anti-Covid în toamnă, potrivit cotidianului The Times. Măsura analizată de autorități face parte din planul privind eliminarea completă a riscurilor de infectare pentru această categorie de vârstă înainte de Crăciun.

În acest sens, directorul medical pentru Anglia, Chris Whitty, analizează studii care vizează două opţiuni. Primul studiu vizează vaccinuri special modificate pentru a combate noile variante ale Sars-Cov-2, iar al doilea va consta în administrarea celei de-a treia doze pentru versiunile actuale ale celor trei seruri aprobate în Marea Britanie: Pfizer/BioNTech, AstraZeneca/Oxford şi Moderna. 

Până în prezent, în Marea Britanie, țară cu o populație de 67 de milioane de locuitori, au primit cel puțin o doză de vaccin peste 34,6 milioane de persoane.

Guvernul a semnat contracte de achiziţie pentru 510 milioane de doze cu opt producători de vaccinuri anti-Covid, unele dintre acestea aflându-se încă în etapa de dezvoltare.

Recent, ministrul Sănătăţii, Matt Hancock, a anunțat că Marea Britanie va cumpăra 60 de milioane de doze suplimentare de vaccin Pfizer/BioNTech, asigurând un stoc de peste două ori mai mare cu acest ser înainte de campania din toamnă care prevede administrarea dozei de ”supra-rapel”. În total, britanicii au comandat 100 de milioane de doze de vaccin Pfizer/BioNTech, potrivit Agerpres. 

Citește și: ”Pfizer anunță a treia doză de vaccin împotriva noilor variante de coronavirus - CÂT de repede va fi primită de cei deja imunizați”