MENIU

Pericolul ascuns în coaja de banană. Ce trebuie să faci înainte să mănânci fructul. Ai procedat greșit până acum?

Pericolul ascuns în coaja de banană. Ce trebuie să faci înainte să mănânci fructul. Ai procedat greșit până acum?

Deși se curăță de coajă înainte de a fi consumate, este necesar să spălăm coaja acestora. Toate fructele se spală pentru a evita toxiinfecțiile alimentare sau ingerarea unor susbstanțe chimice periculoase. Însă, atunci când vine vorba de delicioasa banana, motivul spălării ei este cu totul altul.

Merele, perele, cireșele, vișinele, prunele și toate fructele trebuie spălate înainte de a le consuma. Te-ai gândit că și banana trebuie să treacă prin acest procedeu înainte de a-i îndepărta coaja și de a o consuma?

De ce ce spală coaja bananelor înainte de a o curăța Bananele și alte fructe cu coajă groasă sunt, de obicei, ferite de acțiunea pesticidelor. Totuși, potrivit Huffington Post, acest fruct are printre cele mai scăzute niveluri de substanțe chimice dăunătoare pentru că aceste substanțe rămân în coaja lor. Astfel, atunci când punem mâna pe coaja bananei, ulterior atingem și interiorul fructului ce ajunge în stomac. În acest mod pesticidele, microbii și murdăeia se transferă pe mânile noastre.

De aceea este important ca, înainte de a consuma fructul, coaja bananei să fie spălată. Doar așa te vei putea asigura că vei îndepărta dăunătorii, pesticidele și restul microbilor.

Citește continuarea pe unica.ro

Mai multe articole despre:
banane pericol coaja