MENIU

Pericolul ascuns din ceapa şi usturoiul verde. Nu le mai mânca dacă...

Pericolul ascuns din ceapa şi usturoiul verde. Nu le mai mânca dacă...

Odată cu venirea primăverii suntem tentaţi să alegem ca mâncarea să fie tot mai proaspătă şi mai săracă în grăsimi, astfel că apelăm cu drag la aşa-numita verdeaţă. Este ceva nemaipomenit, este indicat, iar beneficiile pentru organism sunt maxime.

Din păcate, există şi reversul medaliei, mai puţin cunoscut, care poate dăuna suficient cât să producă probleme majore în funcţionarea corespunzătoare a organismului.

Din studiile efectuate asupra proprietăţilor şi efectelor cepei şi usturoiului, s-a descoperit că aceste două vegetale deosebite au proprietatea de a „absoarbe” viruşii şi bacteriile, în momentul în care sunt „activate”, adică atunci când sunt curăţate şi intră în contact cu aerul. Tocmai de aceea este total contraindicat ca vegetalele acestea să fie consumate la mult timp după curăţare.

În trecut, în tradiţia românească ceapa şi usturoiul se „desfăceau” la masă şi se mâncau direct. Nu se preparau spre a se lăsa „pe mai târziu”. Astfel, procesul de absorbţie al viruşilor şi bacteriilor se produce doar în interiorul organismului, preluând de acolo microbii.

În cazul în care ceapa şi usturoiul nu se consumă „pe loc”, în contact cu aerul ele încep „absorbirea” de viruşi şi bacterii din mediul înconjurător pe care noi apoi le introducem în organismul nostru gata „împănate”.

Deci, nu uitaţi că este periculos să tai o ceapa şi s-o foloseşti pentru gătit, după câteva ore sau chiar a doua zi. Devine otrăvitoare într-o singură noapte (chiar şi dacă stă într-o pungă în frigider!) şi creează bacterii toxice care pot provoca infecţii stomacale din cauza excesului de secreţie biliară şi chiar intoxicaţii puternice, conform doctorionline.ro.

Mai multe articole despre:
sănătate ceapa verde usturoi verde