MENIU

Pericol pentru elevi: 15% dintre școli NU au autorizație și nici măcar nu sunt în curs de obținere! Anunțul ministrului Educației

Ministrul Educației - Sorin Câmpeanu

Ministrul Educației - Sorin Cîmpeanu a declarat că urmează să aibă o discuție cu reprezentanții școlilor din fiecare județ pentru a se asigura că fiecare știe ce are de făcut în cazul unui incendiu. Ministrul a precizat că aproape 20% dintre clădiri sunt în curs de obținere a autorizației, iar 15% sunt clădiri școlare care nu au autorizație și nici măcar nu sunt în curs de obținere.

„Autorizațiile de secutirate la incendiu sunt responsabilitate clară a autorităților locale, pentru toate cele 26.471 de clădiri din sistemul public de învățământ. Aceste lucruri fac obiectul unei legislații care, din păcate, nu a fost clarificată. Au fost depuse încă de acum câțiva ani proiecte de clarificare a legislației, care din păcate trenează.

În cursul zilei de miercuri, sau cel mai târziu joi, va fi unul dintre subiectele principale pe care îl vom aborda cu reprezentanții școlilor din fiecare județ, tocmai pentru a ne asigura că în limita posibilităților reale știu ce au de făcut pentru a preveni cât se poate de eficient riscul la incendiu în școli.

În școli nu sunt echipamente care să supraîncarce rețelele electrice, iar acolo nivelul de încărcare în raport cu capacitatea normată va fi mult mai scăzut, pe de o parte din cauza lipsei, în școală, a unor clase și din cauza celor cinci situații care împiedică elevii sau cadrele didactice să revină în școală fizic”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

„Aproape 20% dintre clădiri sunt în curs de obținere a autorizației, iar 15% sunt clădiri școlare care nu au autorizație și nici măcar nu sunt în curs de obținere. Aceasta este situația reală”, a mai spus ministrul.

Mai multe articole despre:
sorin cimpeanu