MENIU

Pericol la cutie! Sigur ai mâncat şi tu, dar nu ai ştiut niciodată ce rău îţi face

Pericol la cutie! Sigur ai mâncat şi tu, dar nu ai ştiut niciodată ce rău îţi face

Multa lume adora sa consume acest produs, dar nu multi stiu ca ingredientele din care este alcatuit nu au nicio legatura cu realitatea. Preturile difera, insa nu si reteta.

Un ambalaj frumos si o prezentare buna transforma un produs banal intr-un adevarat deliciu vizual.

Pe piata sunt zeci de firme cunoscute sau mai putin cunoscute care comercializeaza icre sub diferite forme. Fie ca sunt de crap, de hering sau o combinatie dintre ele, icrele sunt doar cu numele. Pe cutiile din supermarketuri scrie destul de mare "Icre", insa ele exista in proportie extrem de mica. Majoritatea produselor au trecute pe eticheta toate ingredientele si procentul de icre. Cele mai multe au icre in medie 10 la suta, dar mai exista si exceptii, care pot avea mai mult sau mai putin de zece la suta. Un calcul simpu arata ca intr-o cutie de 200 de grame doar 20 de grame sunt icre, iar restul de 180 de grame diferiti aditivi ce au rol de ingrosare sau conservare, scrie bzi.ro.

Aceste produse care se vand sub denumirea de "icre" contin de obicei guma xanthan, guma guar, gelifiant si sare. Toate aceste ingrediente pot provoca greata, balonare, crampe sau chiar alergii. Icrele aproape inexistente din cutiile ce le poarta numele sunt absorbite de tot felul de substante care pe langa toate rolurile pe care le poarta inmultesc produsul.

Nutritionistii si medicii atentioneaza oamenii cu privire la consumul acestor semipreparate. Multe dintre substantele folosite pot provoca alergii severe, intoxicatii sau diaree. Bine cunoscutele "E-uri" nu lipsesc din aceste produse, cu toate ca se cunosc efectele negative pe care le au asupra corpului. Cu toate acestea, icrele sunt recomandate de catre nutritionisti, dar sa fie naturale si preparate in casa.