MENIU

A fost pericol de explozie la o stație GPL din București - Pompierii au intervenit de urgență - Populația, evacuată

GPL

A fost alertă din cauza unui miros puternic de gaz în București, în sectorul 3. Se presupune că a fost vorba de o scăpare de gaze la o butelie a unei stații GPL. Suporterii care asistau în apropiere la un meci de handbal au fost evacuați.

A fost primită primită o sesizare de la ISUBIF cu privire la faptul că în zona b-dul Energeticienilor nr.  88, sector 3, la o stație GPL au loc scăpări de gaz de la un robinet, motiv pentru care se va evacua populația pe o rază de 100 m, până la remedierea situație. Se actioneaza cu perdea de apa asupra buteliei. La fața locului a fost direcționat un echipaj din cadrul SIEv pentru măsuri de siguranță.

Stația GPL este situată lângă centrul sportiv Apolo, acolo unde se desfășura un meci de handbal, spectatorii fiind evacuați chiar înainte de finalul partidei. La fața locului au ajuns pompierii și forțele de ordine, zona fiind securizată.

Marcel Ciolacu a cerut verificări la toate stațiile GPL din țară după tragedia de la Crevedia

Premierul Marcel Ciolacu a cerut instituțiilor abilitate să aplice legea cu strictețe oriunde se găsesc nereguli și să ia măsuri ferme în cazul controalelor desfășurate la nivel național după exploziile de la Crevedia. Potrivit premierului, trebuie schimbată legislația, astfel încât să existe și răspundere penală pentru care nu au autorizații, mai ales în cazul activităților cu risc major.

Mai multe articole despre:
gpl bucuresti