MENIU

Pericol de explozie în Neamț: O cisternă plină cu motorină s-a răsturnat între Bacău și Roman - Intervin pompierii - FOTO&VIDEO

Pericol de explozie între Bacău și Roman după ce o cisternă plină cu motorină s-a răsturnat. La fața locului intervin urgent pompierii pentru a limita producerea unui incendiu.

O cisternă încărcată cu motorină s-a răsturnat, joi, pe DN 2 Bacău – Roman, în comuna Secuieni, judeţul Neamţ. Salvatorii au evacuat şoferul, care primeşte îngrijiri medicale.

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, cisterna încărcată cu motorină s-a răsturnat în afara carosabilului, în afara localităţii Secuienii Noi, judeţul Neamţ.

Traficul în zonă este oprit temporar ca măsură de siguranţă, pentru a fi evitată o explozie, fiind prezente scurgeri de combustibil din încărcătură.

Imediat după eveniment, sectorul de drum DN2-E85 a fost blocat pe raza localității Secuieni.

Potrivit ISU Neamț, pompierii au fost solicitați, prin apel la 112, joi, în jurul orei 10:35, în comuna Secuieni, după ce o cisternă încărcată cu motorină s-a răsturnat în afara părții carosabile.
La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Roman cu o autospecială de stingere, o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD.
 

Până la sosirea pompierilor, șoferul cisternei a reușit să iasă din cabină. Bărbatul a primit îngrijiri medicale la fața locului din partea echipajului SMURD.
Pompierii au deconectat și bornele bateriei pentru a evita producerea unui incendiu care să declanșeze o explozie.