MENIU

Performanţă imensă pentru Djokovici la Roland-Garros: Sârbul a câştigat al 23-lea titlu de grand slam, un record

Djokovic

Sârbul Novak Djokovici, locul 3 ATP, a reuşit duminică o performanţă imensă în tenisul mondial, el câştigând al 23-lea titlu de grand slam, un record. Djokovici l-a învins în finala de la Roland-Garros pe norvegianul Casper Ruud, locul 4 ATP, în trei ore şi 13 minute, scor 7-6 (1), 6-3, 7-5.

După câștigarea titlului la Wimbledon 2022 și Australian Open 2023, astăzi, Novak a obținut victoria cea mai prețioasă! La French Open. Adică, Grand Slam-ul în care a dominat, ani la rând, marele său rival, Rafael Nadal, cu un incredibil 14 trofee în palmares. Acum însă, „Matadorul“ a lipsit de pe tablou, la Paris, fiind accidentat. Iar Djokovici a profitat din plin!

În drumul său spre finala de astăzi, cu norvegianul Casper Ruud (24 de ani, 4 ATP), sârbul a făcut furori: a avansat până în optimi, fără set pierdut. Apoi, a cedat câte unul, pe rând, cu Khachanov (11 ATP) și cu Alcaraz (1 ATP). Cu precizarea că, în semifinala de vineri, cu puștiul spaniol, Nole a beneficiat și de o conjunctură favorabilă, în condițiile în care Alcaraz s-a accidentat și n-a putut duce meciul la capacitate maximă.

În finala cu Casper Ruud însă, Nole a avut în față un jucător din noua generație, aflat în vârf de formă. Degeaba însă pentru cei care și-au pus speranțele într-o înfrângere a sârbului. Pe „Philippe-Chatrier“, ocupantul locului 3 mondial a fost într-o formă devastatoare. Și s-a impus, în minimum de seturi: 7-6, 6-3, 7-5. Meciul a durat 3 ore și 15 minute.

 

Mai multe articole despre:
Djokovic roland garros