MENIU

PERCHEZIŢII la rafinăria Lukoil din Ploieşti într-un dosar de evaziune. PREJUDICIU: 230 mil. DE EURO

<p>LUKOIL ameninţă că va &icirc;nchide rafinăria Petrotel</p>

Procurorii Parchetului Curţii de Apel Ploieşti fac percheziţii, joi, la sediul rafinăriei Lukoil din Ploieşti, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani, cu un prejudiciu estimat de anchetatori la aproximativ 230 de milioane de euro, afirmă surse judiciare.

Surse apropiate anchetei au declarat că procurorii Parchetului Curţii de Apel Ploieşti se află, joi, la sediul rafinăriei Lukoil din Ploieşti, unde fac percheziţii în mai multe birouri, solicitând reprezentanţilor Lukoil România documente contabile, potrivit mediafax.ro.

Descinderile au loc într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani în care, conform surselor citate, prejudiciul ar fi estimat la aproximativ de 230 de milioane de euro.

Lukoil Europe Holdings, din grupul petrolier rus Lukoil, deţine 97,1% din capitalul social al rafinăriei Lukoil din Ploieşti, iar alţi acţionari cumulează restul de 2,89% din titluri.

150 de poliţişti, luptători S.I.A.S

"Poliţia Română a efectuat, astăzi, 30 de percheziţii domiciliare la sediile mai multor societăţi comerciale de pe raza judeţului Prahova. La acţiune au fost angrenaţi peste 150 de poliţişti. La data de 2 octombrie 2014, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, peste 150 de poliţişti specializaţi în investigarea fraudelor, investigaţii criminale, arme, explozivi şi substanţe periculoase, criminalistică, precum şi luptători S.I.A.S., din cadrul I.G.P.R., D.G.P.M.B., I.P.J. Buzău, I.P.J. Vrancea şi I.P.J. Vaslui au efectuat 30 de percheziţii la sediile mai multor societăţi comerciale din judeţul Prahova.

În activităţi au fost angrenaţi şi 27 de inspectori din cadrul Direcţiei Generale Vamale şi 3 inspectori din cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală. Acţiunea s-a desfăşurat în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

În prezent, prejudiciul estimat în cauză este de peste 1.000.000.000 de lei (230.000.000 euro), dintre care 505.421.252 lei (112.000.000 euro) rezultat din comiterea infracţiunii de evaziune fiscală şi 533.598.577 lei (118 milioane euro) din săvârşirea infracţiunii de spălare de bani. Întreaga operaţiune a beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii", a precizat un comunicat al Poliţiei.

Mai multe articole despre:
Ploieşti Lukoil prejudiciu rafinărie