MENIU

Cumnatul lui Victor Ponta, audiat de DNA

<p>Victor Ponta</p>

Cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Herțanu, a fost reținut de DNA. Mai multe percheziţii au loc, marţi dimineaţă, la o firmă a familiei premierului Victor Ponta. Firma a fost înfiinţată de mama lui Victor Ponta şi este controlată de sora şi cumnatul premierului. Sunt suspiciuni legate de afaceri ilegale cu fonduri europene.

UPDATE 16:00. Cumnatul lui Victor Ponta a fost reținut de DNA.

UPDATE 12.00: Sebastian Ghiţă este audiat la DNA Ploieşti în calitate de suspect.

UPDATE 11.40: Cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Herţan, a fost adus la audieri la DNA.

UPDATE 11.30: Mihai Coman, fost consilier judeţean PSD în Consiliul Judeţean Prahova, a fost adus de anchetatori, marţi, la DNA Ploieşti, pentru a fi audiat în dosarul în care procurorii DNA au făcut percheziţii la mai multe firme, între care SC Exfin SRL, controlată de sora şi cumnatul premierului Victor Ponta.

UPDATE 11.00: O firmă a lui Iulian Herţanu, cumnatul lui Victor Ponta, împreună cu mai multe societăţi, între care Euroconstruct Trading, ar fi obţinut ilegal un proiect european privind extinderea reţelei de canalizare în Comarnic, din care şi-ar fi însuşit sume mari de bani, prin schimbarea destinaţiei fondurilor, susţin surse judiciare.

Sursele citate, care citează documente ale anchetatorilor, au declarat marţi, pentru MEDIAFAX, că în dosarul în care au loc percheziţii la mai multe firme este vizată şi SC Grossman Engineering Group SRL, una dintre firmele la care Iulian Cristian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta, este administrator de drept şi, începând din 25 aprilie 2014, administrator de fapt, el fiind şi angajat al SC CVR Asfalt Construct Group SRL Dobroeşti, judeţul Ilfov.

UPDATE 9.30: Reacţia lui Victor Ponta pe Twitter: "Nu cunosc şi oricum ar fi greşit să comentez eu cercetările efectuate de procurori faţă de cumnatul meu/Legea trebuie să fie egală pt toţi".

UPDATE: Ar fi vorba de o deturnare de fonduri europene de 7,8 milioane de lei, conform REALITATEA TV.

Procurorii DNA fac 14 percheziţii, marţi, în Bucureşti şi Ploieşti, la sediile mai multor societăţi comerciale, între care şi cea a surorii şi cumnatului lui Victor Ponta, Iulian Herţanu, precum şi la locuinţa acestora, într-un dosar privind infracţiuni de fraudare a fondurilor UE.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Ploieşti fac cercetări într-o cauză penală privind infracţiuni asimilate celor de corupţie şi infracţiuni de fraudare a fondurilor Uniunii Europene, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

Potrivit sursei citate, în acest dosar au loc 14 percheziţii, majoritatea în Bucureşti şi Ploieşti, la sediile unor societăţi comerciale şi la domiciliile unor persoane.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că una dintre firmele la care se fac percheziţii este SC Exfin SRL, fondată de Cornelia Naum, mama premierului Victor Ponta, care este controlată în prezent de către sora şi cumnatul primului ministru, Alexandra şi Iulian Herţanu.

Potrivit surselor citate, Iulian Herţanu ar urma să fie dus la audieri, la DNA Ploieşti.

Mai multe articole despre:
Victor Ponta familie firmă percheziţii