MENIU

Percheziţii DNA la Consiliul Judeţean Iaşi

Procurorii DNA efectuează percheziții în mai multe adrese din Iași și București, printre care la sediul Consiliului Județean Iași, privind fapte legate de un proiect european de management al deșeurilor.

Potrivit unor surse judiciare citate de AGERPRES, se fac cercetări pentru infracțiuni de corupție, asimilate acestora, fraudare de fonduri europene, fapte comise în perioada 2014-2015.

Reamintim că procurorii DNA au descins, miercuri dimineața, la sediul Consiliului Județean Iași, fiind vizați reprezentanții Asociației pentru Dezvoltare Intercomunitară EuroNEST.

"Au venit să verifice documente privind achiziția de pubele și autospeciale pentru Inspectoratul Situații de Urgență. Deocamdată nu știu mai multe informații", a declarat, pentru AGERPRES, Victorel Lupu, vicepreședinte CJ cu atribuții de președinte interimar.

Procurorii DNA au descins pentru a doua oară la CJ în cursul acestui an. În luna aprilie, procurorii de la anticorupție au descins la CJ Iași pentru a verifica modul în care s-a derulat o licitație privind tipărirea unor materiale de promovarea Iașiului. În urma acestei descinderi, președintele Cristian Adomniței și două angajate ale Consiliului, dar și un reprezentant al firmei care a câștigat licitația, au fost arestați.