MENIU

Percheziţii la biroul şi vila lui Sorin Frunzăverde, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin

Percheziţii la vila preşedintelui CJ Caraş Severin, Sorin Frunzăverde

Percheziţii la baronul liberal Sorin Frunzăverde. Procurorii au descins în această dimineaţă la vila preşedintelui CJ Caraş Severin, la doar două zile după reţinerea vicepreşedintelui CJ.

Procurorii DNA efectuează joi percheziții la biroul președintelui CJ Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

Sursele citate au precizat că perchezițiile au loc în dosarul în care vicepreședintele CJ Caraș-Severin Ionesie Ghiorghioni a fost arestat preventiv, fiind acuzat de două infracțiuni de trafic de influență, dintre care una în formă continuată.

Potrivit DNA, Ionesie Gheorghioni a pretins și primit de la un om de afaceri, martor denunțător, mai multe sume de bani, reprezentând 10% din încasările primite de firma acestuia pentru contracte acordate de CJ.

Vicepreședintele CJ Caraș Severin, reținut de DNA, pentru luare de mită de 20.000 de lei

Vicepreședintele Consiliului Județean Caraș Severin, liberalul Ionesie Ghiorghioni, a fost prins în flagrant în momentul în care lua mită 20.000 de lei, relatează Realitatea TV. Ghiorghioni a fost săltat de procurorii de la Direcţia Naţională Anticorupţie şi dus la sediul DNA pentru audieri. Ghiorghioni a fost reținut, marți seara, de procurorii DNA Timișoara, fiind acuzat de două infracțiuni de trafic de influență, din care una în formă continuată.

Potrivit unui comunicat postat pe site-ul DNA, în dosar, a fost reținută și o rudă a acestuia, respectiv Adrian Cosmin Ghiorghioni, pentru complicitate la trafic de influență. Cei doi urmează să fie prezentați miercuri Tribunalului Timiș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

DNA precizează că, în perioada ianuarie 2013-octombrie 2014, Ionesie Ghiorghioni a pretins și primit de la un om de afaceri (martor denunțător) suma totală de 200.000 lei, reprezentând un procentaj de 10% din valoarea plăților efectuate de instituția publică către firma persoanei respective, pentru diverse lucrări de utilitate publică executate în baza unui acord cadru și a unor contracte subsecvente.

"În schimbul sumei menționate, societatea administrată de omul de afaceri a fost favorizată de Ghiorghioni, prin efectuarea cu prioritate a plăților de către Direcția de Administrare a Patrimoniului Public și Privat — unitate din structura Consiliului Județean Caraș-Severin și prin acceptarea și semnarea devizelor de lucrări de către funcționarii din cadrul aceleiași instituții. În perioada 7 ianuarie — 6 aprilie 2015, pentru același motiv și în aceeași calitate, Ionesie Ghiorghioni, printr-un intermediar — inculpatul Adrian Ghiorghioni, a pretins și primit, în trei tranșe, de la același om de afaceri, suma totală de 8.400 euro", se arată în comunicat.