MENIU

Percheziții de amploare într-un dosar de tâlhărie calificată, după un scandal violent între suporteri la meciul FCSB-Viking

Foto cu caracter ilustrativ / Arhivă

Polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Serviciul Grupuri Infracționale Violente au pus în aplicare, joi dimineață, 19 mandate de percheziție domiciliară și 14 mandate de aducere, în București și în județele Ilfov, Giurgiu și Vâlcea, într-un dosar penal de tâlhărie calificată.

Perchezițiile au loc la locuințele mai multor ultrași, după ce aceștia i-au tâlhărit pe un tată și pe fiul său după meciul dintre FCSB și Vikings. 50 de persoane vor fi duse la audieri. 

Partida a avut loc în 19 august, iar la finalul ei, mai mulți suporteri din peluza sud i-au tâlhărit pe un bărbat și pe fiul acestuia, aflați în peluza nord. Ultrașii au furat mai multe steaguri cu însemnele grupării.

În urma descinderilor, oamenii legii au găsit un adevărat arsenal asupra celor vizați de anchetă: arme albe, obiecte contondente, mănuși, cagule. Astfel de arme aveau asupra lor și la meci, potrivit informațiilor Realitatea PLUS. Perchezițiile sunt în București și alte trei județe și se fac cercetări pentru tâlhărie calificată. 

Cercetările sunt desfășurate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5.

Acțiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La activități participă jandarmi ai Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București și Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Mai multe articole despre:
perchezitii dosar penal talharie calificata