MENIU

Percheziții de amploare în Prahova și București: 1,4 milioane de lei obținute ilegal pe seama refugiaților ucraineni

Percheziții de amploare în Prahova și București

Au fost percheziții de amploare în județul Prahova la 12 persoane bănuite că ar sustrage bani ilegal pentru cazarea și hrana cetățenilor ucraineni. Oamenii legii au deschis trei dosare penale, iar prejudiciul este de 1,4 milioane de lei. În urma percheziţiilor, cinci mandate de aducere au fost puse în aplicare.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Prahova au făcut 12 percheziţii în judeţ şi una în municipiul Bucureşti, la domiciliile unor persoane bănuite de infracţiuni economice, respectiv la punctele de lucru ale unor persoane juridice.

„În cauză, se efectuează verificări în cadrul a trei dosare penale diferite, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de obţinere ilegală de fonduri, spălarea banilor, înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi fals în declaraţii. În fapt, în perioada mai 2022 - martie 2023, persoanele bănuite ar fi obţinut fonduri ilegale destinate cazării şi hranei refugiaţilor ucraineni", transmite Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova.

Din cercetări a reieşit faptul că în documentele depuse la autorităţile publice, în vederea obţinerii acestor fonduri, ar fi fost inserate date nereale, iar banii obţinuţi ar fi fost utilizaţi în alte scopuri.

Sumele obţinute în urma activităţilor desfăşurate sunt în valoare de aproximativ 1.400.000 de lei.

În urma percheziţiilor, cinci mandate de aducere au fost puse în aplicare.

Activitatea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului de Acţiuni Speciale, dar şi de sprijinul poliţiştilor din cadrul altor structuri ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova.

Mai multe articole despre:
perchezitii ucraina refugiati