MENIU

Percheziții de AMPLOARE în mai multe județe din Moldova, inclusiv la serviciul RAR Vaslui. Ce SUSPICIUNI au procurorii DNA

Percheziții

O anchetă de amploare are loc chiar la această oră. Vorbim de aproximativ 30 de percheziții aflate în plină desfășurare în mai multe județe din Moldova. Una dintre ele are loc la serviciul RAR Vaslui, acolo unde există suspiciunea că mașinile treceau de inspecția tehnică periodică (ITP), deși nu erau verificate. Acțiunea este coordonată de DNA, relatează Realitatea PLUS. 

Din primele informații, se fac cercetări privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și constituire de grup infracțional organizat. Mai exact, anchetatorii cercetează modul în care unele mașini au obținut ITP-ul fără a se prezenta, de fapt, în stațiile RAR.  

"În cursul zilei de 21 aprilie 2021, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 28 locații, situate pe raza județelor Vaslui, Galați și Bacău, dintre care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție, I.G.P.R - Direcția de Operațiuni Speciale, Inspectoratelor de Jandarmi Județene Vaslui și Argeș și Gruparea de Jandarmi Mobila Bacău. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare", se arată într-un comunicat de presă al Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

Sunt suspiciuni că erau implicați în aceasta schemă inclusiv funcționari de la RAR. Zeci de suspecți urmează să fie audiați.