MENIU

Percheziții de amploare în Galați. Minore racolate prin metoda „loverboy” și obligate să se prostitueze

Foto cu caracter ilustrativ / Arhivă

Au fost percheziții de amploare în Galați. Polițiștii au intrat pe fir după ce zeci de minore au fost racolate prin metoda „loverboy” și au fost forțate să se prostitueze de către trei bărbați. De pe urma fetelor, indivizii au strâns peste 400.000 de euro iar rețeaua activa încă din anul 2020. 

Rețeaua era atât de mare încât indivizii au ajuns să exploateze tinere chiar și în afara țării. În urma perchezițiilor, polițiștii au descoperit și droguri de mare risc.

„La data de 19 octombrie 2022, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galați, efectuează 12 percheziții domiciliare, în județul Galați, într-o cauză având ca obiect comiterea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de minori, trafic de persoane, trafic de droguri de risc şi mare risc şi efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive.

33 de mandate de aducere vor fi puse în executare. Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2020, trei persoane ar fi constituit un grup infracțional organizat, specializat în comiterea infracțiunilor de trafic de minori”, au precizat reprezentanții IPJ Galați.

Autoritățile au deschis acum o anchetă, iar cei trei riscă închisoarea de la 3 la 10 ani. 

Mai multe articole despre:
perchezitii galati trafic de minori prostitutie